Campagnes

Zet een streep door discriminatie

In Nederland is discriminatie op welke grond dan ook niet toegestaan. Daarom zetten al tienduizenden mensen een streep door discriminatie. Pak de kwast, zet ook ook een streep door discriminatie.

StreepdoorDiscriminatieOver de campagne
In 2015 is een nieuwe anti-discriminatiecampagne van de Rijksoverheid gelanceerd. Het thema van de campagne is ‘Zet een streep door discriminatie’.

Bekende Nederlanders sporen de rest van Nederland aan om ook zo’n statement te maken. Online kan iedereen zijn eigen poster, banner of afbeelding voor social media maken. Ook bedrijven, organisaties en gemeenten kunnen de campagne ondersteunen en materiaal maken met de naam of logo van hun organisatie. Al het campagne materiaal is hier beschikbaar.

Alle vormen van discriminatie
De campagne richt zich op verschillende vormen van discriminatie, zoals leeftijd, herkomst, geslacht, handicap/chronische ziekte, seksuele gerichtheid en godsdienst, en op verschillende plekken waar discriminatie plaatsvindt, zoals bijvoorbeeld de werkvloer, de openbare ruimte en school. Naast de brede campagne voor heel Nederland komen er deelcampagnes voor specifieke vormen van discriminatie.