26 & 27 maart workshop Betzavta: verkrijg en verdiep het diversiteitsperspectief

Loop je wel eens vast in processen door tegenstrijdige belangen? Krijg je soms zaken niet van de grond, omdat een gezamenlijk kader ontbreekt? Heb je te maken met communicatie- en cultuurverschillen? Dan is de Betzavta workshop, die Art. 1 op 26 en 27 maart 2015 organiseert, iets voor jou!

Onder de naam Betzavta – in het Nederlands ‘met elkaar’ – is een bijzondere training ontwikkelt, die zeer geschikt is om het diversiteitsperspectief te verkrijgen en verder uit te diepen. De workshop draait om ervaren en reflecteren. Betzavta biedt volop mogelijkheden om onderwerpen als ‘vastlopen door tegenstrijdige belangen’, ‘het ontbreken van gezamenlijk kader’, communicatie- en cultuurverschillen, ethische dilemma’s en diversiteit uit te lichten en je te bekwamen in het omgaan met deze onderwerpen.

In deze video vertellen diverse deelnemers over hun ervaring met de Betzavta-training. from Mellem Education on Vimeo.

Achtergrond Betzavta

Deelnemers krijgen de mogelijkheid tijdens de workshop Betzavta – in het Nederland ‘Met elkaar’ – de voor en nadelen van het democratische systeem te ontdekken. Op basis van de centrale boodschap ‘alle mensen hebben hetzelfde recht op vrijheid’ wordt duidelijk gemaakt dat democratie meer is dan een staats- en maatschappelijk systeem.

Democratie kan ook een gedragsvorm zijn voor alle dagelijkse situaties. Door de workshop wordt, doormiddel van oefening in spelvorm, persoonlijke ervaring mogelijk gemaakt met thema’s zoals minderheid/meerderheid, grondrechten en gelijkheid voor de Wet.

De training is gebaseerd op het stadiamodel voor morele ontwikkeling van Lawrence Kohlberg en de thearie van het krachtenveld van Kurt Lewin.

Meer weten of vast inschrijven?
Mocht je meer willen weten over de workshop en/of de Betzavta-workshop, dan hebben we bij Art. 1 informatie klaarliggen over o.a. de achtergrond en opbouw van de training. Neem hiervoor contact op met Luc Hofmans.