Welkom op Dialoogavond: Alkmaar Inclusief

Een Alkmaar voor iedereen: een stad waarin ruimte is voor verschil, waar je jezelf kunt zijn en vrij, veilig en volwaardig kan meedoen. Ongeacht je leeftijd, huidskleur, afkomst, geloof, gender, seksuele oriëntatie of beperking. Dat is waar de dialoogavond op woensdag 28 juni 2017 om draait. Inwoners, betrokkenen en (maatschappelijke) organisaties gaan ‘Aan de slag met diversiteit en inclusie in Alkmaar’. Jij bent van harte welkom om mee te denken over samenwerking, succesfactoren en uitvoering!

Wil jij of wil jouw organisatie inzetten op een inclusief Alkmaar? Of is er wellicht al een idee, plan, initiatief of project met betrekking tot die diversiteit en inclusie? Meld je aan! De avond biedt:

 Diverse dialoogtafels
– Een netwerk voor steun en samenwerking
– Mogelijke opname in programmering ‘Alkmaar in Dialoog en Verbinding’
– Kans op financiële ondersteuning*

* Gemeente Alkmaar reserveerde € 10.000,- om een aantal initiatieven te bekrachtigen die op korte termijn kunnen worden gerealiseerd en aansluiten bij bestaand gemeentebeleid.

Programma 20.00 – 22.00 uur
– Welkom door Luc Hofmans, directeur Art.1 NHN
– Wethouder Pieter Dijkman over het diversiteitsbeleid van Alkmaar
– Ruimte voor toelichting
– Dialoogtafels Arbeidsmarkt, Buurt/wijk, Publiek domein, Commerciële dienstverlening, Collectieve voorzieningen, Onderwijs, Horeca en amusement, Sport en Algemeen.

Het is de bedoeling om per domein te kijken wat er al gebeurt, waar samenwerking een meerwaarde kan hebben en waar een gemeentelijke ondersteuning wenselijk is. Deelnemers zullen gevraagd worden het project op korte termijn verder uit te werken als een om initiatieven te bespreken en/of (verder te) ontwikkelen

Gezamenlijke terugkoppeling dialoogtafels
Concrete afspraken over de voortgang

Wij hopen u te mogen begroeten op 28 juni.

Je bent welkom in Bibliotheek Kennemerwaard Alkmaar Centrum van 20.00 tot 22.00

DialoogavondALKMAAR IN DIALOOG EN VERBINDING

Met het programma Alkmaar in Dialoog en Verbinding probeert Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN te investeren in een stad voor iedereen. De eerste Dialoogavond was op 16 november 2016 en ging over uitsluiting op afkomst. Over wat het betekent voor jongeren die zich Nederlander voelen, maar ondertussen worden weggezet als allochtoon, Turk, Marrokaan of zelfs ‘terug moeten naar hun eigen land’. Auteur Robert Vuijsje deelde zijn bezorgdheid over zijn kinderen met een getinte huidskleur en Cemil Yilmaz en Naima Ajouaau stonden vooral stil bij de uitsluiting op Turkse en Marokkaanse afkomst.

Tijdens de Dialoogavond van 15 februari 2017 hadden we Mandy Mienes, Funda Müjde en Nik van Hoogstraten op bezoek. Zij toonden dat het VN-verdrag dat een toegankelijke samenleving eist voor mensen met een beperking nog heel wat actie behoeft. Onze drie gasten waren een inspiratie voor personen met een beperking uit de regio, die vooral aan de slag willen met hun mogelijkheden.

Dialoog met jongeren
Uit besloten dialoogbijeenkomsten met jongeren is de Challenge Day Alkmaar ontstaan, die op 24 april plaatsvindt en jongeren een boost in hun zelfvertrouwen wil geven.
Daarnaast wordt de film ‘De Beslissing’ die vanuit Alkmaar Regenboogstad werd vertoont in wijkcentra op 26 mei opnieuw vertoond. De film over de dilemma’s tussen homoseksualiteit en leven in een islamitische gemeenschap geeft zo Alkmaar Regenboogstad een gezicht in de wijken. Tot slot zijn we in gesprek met een aantal buurthuizen die overwegen aan te sluiten bij Alkmaar in Dialoog en Verbinding.

Wij ontmoeten je graag op 28 juni 2017!