‘Alle dagen feest’ tijdens De Hout op Stelten

Tijdens het gratis evenement De Hout op Stelten, zondag 19 juni in het Alkmaarse Cultuurpark De Hout, presenteert ons bureau, Art.1 bureau discriminatiezaken NHN, de voorstelling ‘Alle dagen feest’. Een muzikale jeugdvoorstelling over hoe mensen uit alle windstreken het leven vieren!

Alle dagen feest.gifAlle dagen feest
Er is altijd wel ergens feest! Per seconde worden er drie kinderen geboren op de wereld, dus zijn er ook elke seconde wel drie mensen jarig. Dat zijn een heleboel verjaardagsfeestjes op één dag! Dat zijn dus ook reuze veel verjaardagstaarten, slingers en ‘lang-zal-ze-leven-liedjes’.
Maar we vieren natuurlijk niet alleen je verjaardag, we vieren ook feest als iemand gaat trouwen, een diploma haalt of we een wedstrijd winnen. In veel culturen worden ook hele andere dingen gevierd, dat het winter wordt bijvoorbeeld of dat het volle maan is. Elke cultuur heeft zo zijn eigen speciale manier van feesten. Op sommige plekken is het bijvoorbeeld helemaal niet gebruikelijk om je verjaardag te vieren. Dat is bijzonder!

Kom jij ook naar de voorstelling? Hij begint op 13.30 uur in de Pagodetent en is gratis toegankelijk.

Meer over De Hout op Stelten.