AVV Handbal Andijk wint geldprijs met deelname Tolerantie-onderzoek

AVV Handbal, die straks deel uit maakt van Sporting Andijk, heeft door mee te doen aan een onderzoek over Tolerantieklimaat Sportverenigingen Noord-Holland-Noord, een geldbedrag van 500 euro gewonnen.

“We hebben meegedaan, omdat we het een heel belangrijk onderwerp vinden en doordat we zelf werken met Kanjers In De Sport, vallen dingen samen.” Afgelopen 11 maart kwam directeur Discriminatiezaken Luc Hofmans (van het onderzoek) en de Burgemeester van gemeente Medemblik Frank Streng de prijs symbolisch overhandigen. De burgemeester vond het zo’n belangrijk thema, dat hij ruimte heeft gemaakt in zijn volle agenda om hier bij aanwezig te zijn. De D/C/B en A jeugd van AVV handbal waren er ook bij.
Karin Oppedijk nam de cheque in ontvangst, zij was degene die de leden aanspoorde om de enquête in te vullen. Eén op de vier leden heeft de enquête ingevuld. Bij dit geld bedrag hoorde ook nog een bordje met de tekst Discriminee zone. Dit bordje krijgt een mooie plek op het gebouw van de nieuwe sportvereniging Sporting Andijk. Dit bordje zegt dat wij nee zeggen tegen discriminatie, niet wegkijken als iemand gediscrimineerd wordt en dat we altijd zullen zoeken naar een oplossing.