Coming Out Dag (10 oktober) in het teken van biseksualiteit.

Het COC vraagt iedere Nederlander om op Coming Out Dag, vrijdag 10 oktober, een speciale poster op te hangen en zo bij te dragen aan de acceptatie van biseksuelen. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau is ruim één op de tien Nederlanders biseksueel. Dat zijn bijna 2 miljoen mensen. Daarvan zit ongeveer een derde ‘in de kast;’ bij lesbiennes en homo’s is dat maar 2 procent.

PosterComingOutDag2014afbeeldingBi zijn is ook een vak

Biseksuelen krijgen te maken met specifieke problemen. Zo wordt hun seksuele voorkeur vaak niet serieus genomen. Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland: “‘Bi zijn is ook een vak,’ is de gedachte die veel biseksuelen bekruipt als ze voor de zoveelste keer moeten uitleggen dat ze écht bi zijn. Dat ze écht op vrouwen én mannen vallen. Dat ze níet ‘eigenlijk’ lesbisch, homo of hetero zijn. Je zou als biseksueel bijna gaan wensen dat ‘bi’ ook zo’n veelgebruikt vakje was waar mensen elkaar instoppen, net als ‘homo.’”

Honderdduizenden posters

Het COC verspreidt de komende dagen honderdduizenden Coming Out Dag posters. Dat gebeurt onder meer via gratis dagblad Metro van 10 oktober, de LHBT-horeca en de twintig COC-lidverenigingen in Nederland. Ook is de poster te downloaden.

Lees meer op de site van de COC.