Demonstreer 19 maart samen tegen racisme en discriminatie

Het comité 21 maart is een samenwerkingsverband van tientallen organisaties. Namens het comité willen we graag iedereen oproepen voor de grote demonstratie in Amsterdam 19 maart. Om 13.00 uur op het Beursplein en om 14.30 uur op het Museumplein.

DagTegenDiscriminatie2016

We hopen dat heel veel organisaties, politieke partijen en individuen actief willen bijdragen aan de activiteiten die georganiseerd worden in verschillende steden
en buurten.

Manifest: verharding

De wereld schudt op haar grondvesten. Onzekerheid als gevolg van crisis, oorlogen en aanslagen wordt nationaal en internationaal uitgebuit. De gevestigde politiek gebruikt bevolkingsgroepen als zondebok om de aandacht af te leiden van bezuinigingen.

In heel Europa zien we de opkomst van racistische of fascistische partijen en straatbewegingen. In Nederland is het Wilders die “minder Marokkanen” wil en zijn er gewelddadige protesten tegen vluchtelingen. Dit is, juist in het jaar dat we 75 jaar Februaristaking herdenken, een zorgwekkende ontwikkeling. Samen willen we de trend keren.

Tegenover de politiek van de angst, zetten wij een politiek van solidariteit. Juist nu is het belangrijk om de krachten te bundelen en ons samen hard te maken tegen elke vorm van racisme en discriminatie. Wij verdedigen de democratische verworvenheden in Nederland en willen een rechtvaardige, solidaire en open maatschappij. Hier is geen plaats voor racisme, islamofobie, antisemitisme, seksisme, homohaat of welke vorm van uitsluiting of discriminatie ook.

21 maart is de internationale dag tegen racisme en discriminatie. De dag is uitgeroepen door de VN na de brute moord op 69 mensen door het Zuid-Afrikaanse apartheidsbewind die in Sharpeville demonstreerden tegen de zogenaamde pasjeswetten. In de hele wereld gaan mensen deze dag de straat op om hun stem te laten horen.