Dialoogavond: respect voor verschillen, moeilijker dan gedacht

Woendsdagavond 16 november om 20:00 is er de dialoogavond ‘Respect voor verschillen, moeilijker dan gedacht’ met Robert Vuijsje (auteur van onder andere ‘Kaaskoppen’), Cemil Yilmaz en Naima Ajouaau als gespreksleider.

DialoogavondDe avond is de eerste dialoogavond uit een reeks georganiseerd door Art.1 Noord-Holland Noord en Bibliotheek Kennemerwaard. In deze reeks dialoogavonden in 2016-2017 gaan zij met sprekers en publiek op zoek naar de discussie en verbinding tussen hen die van mening verschillen. U bent ook van harte welkom, de toegang is gratis.

Woensdagavond 16 november is de eerste dialoogavond: respect voor verschillen, moeilijker dan gedacht van 20:00 tot 22:00 in de Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar Centrum.

Over Robert Vuijsje
Hoe ziet de Nederland er over een paar jaar uit voor onze kinderen? En Alkmaar? Maakt het uit of ze blond zijn, kroeshaar hebben of een kleurtje? Auteur Robert Vuijsje (Kaaskoppen) maakt zich zorgen over de toekomst van zijn gekleurde kinderen.

Over Cemil Yilmaz 
Als tweede inleider hebben we Cemil Yilmaz uitgenodigd die stelt dat integratie in Nederland gelijk staat aan assimilatie en dat je geen mening mag hebben die afwijkt van een Nederlandse concensus. Hij pleit voor acceptatie en vraagt zich af hoe lang we Nederlanders met ouders van niet-Nederlandse afkomst nog allochtoon blijven noemen?

Over Naima Ajouaau
Gespreksleider Naima Ajouaau uit Heerhugowaard voedde haar kinderen op als Nederlander, maar bij sollicitaties worden ze ineens getypeerd als Marokkaans en moslim. Wat is er zo moeilijk aan respect voor elkaars verschillen?