Themamiddag Gelijke Kansen met Workshops

Vertegenwoordig jij letterlijk of figuurlijk een bevolkingsgroep die vaak te maken krijgt met uitsluiting en discriminatie? Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN organiseert zaterdag 21 januari een interessante themadag over ‘Gelijke kansen’. Met gratis workshops vol praktische tips om samen je positie in de samenleving op te eisen en die gelijke kansen te bevorderen.

Hieronder de indeling voor deze themamiddag. Ook alleen aanhaken bij een van de workshops behoort tot de mogelijkheden! Aanmelden voor deze gratis toegankelijke themamiddag kan via info@art1nhn.nl. Vergeet niet de workshop van je keuze in de mail te vermelden.

Programma

12.00 uur Inloop met broodjes , koffie en thee

12.30 uur Welkom door Luc Hofmans, directeur Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN

12.35 uur Interactieve lezing: Tolerant? Voel jezelf aan de tand!

Marjoka van Doorn, sociaal psycholoog en trainer, kijkt samen met u naar tolerantie. Wat is tolerantie eigenlijk? Waar liggen de grenzen van tolerantie? En, hoeveel ruimte is er nog om ‘anders’ te zijn? We zijn allemaal geneigd te denken dat vooral De Ander intolerant is. Deze denkfout, en nog drie denkfouten die echte tolerantie in de weg staan, komen in deze interactieve lezing aan de orde. Je krijgt ook de kans jezelf (en een ander) aan de tand te voelen, want, hoe tolerant ben je eigenlijk zelf, als het erop aankomt? En bijeenkomst vol herkenning en verrassende bewustwording.

13.35 uur Pitch van de vier workshop-trainers
De vier workshops worden gepresenteerd voor wie nog geen keuze maakte. Deelnemers die zich vooraf inschreven hebben voorrang.

13.45 uur Pauze

14.00 uur Start workshops

1. Omgaan met de Politie
Control Alt Delete wil dat de politie alle mensen gelijk behandelt. In hun trainingen gaat het over de omgang met politie. Als jij in een situatie komt met politie, en je hebt het gevoel dat je etniciteit daarbij een rol speelt, hoe ga jij daar mee om? Control Alt Delete leert je welke rechten je hebt in deze situaties, wat je kunt doen om de situatie in eigen hand te houden en escalatie te voorkomen.

2. Solliciteren met vooroordelen
Afkomst, leeftijd, beperking en geslacht zijn al jaren belangrijke gronden van discriminatie. Naima Ajouaau en Nacima Qnioun nemen je mee in een aantal onderdelen van hun oorspronkelijke training van vier dagdelen. Wie ben je? Wat zijn je dromen? Wie ken je om je dromen waar te maken? Wat heb je nodig aan persoonlijke coaching? Hoe hou je verbinding in een sollicitatiegesprek als je discriminatie vermoedt aan de andere kant van de tafel?

3. (Social) media inzetten voor gelijke behandeling
Hoe kun je (social) media inzetten ter bevordering van meer gelijke behandeling, ten aanzien van jouw boodschap. Cemil Yilmaz, Nik van Hoogstraten (Nederlandonbeperkt.nl) en Jerry Afriyie (Nederlandwordtbeter.nl) delen hun successen in de media, en ook hun lastige momenten. Met behulp van een opdracht kun je ook je eigen vaardigheden trainen.

4. Overkomen op anderen zoals jij wilt
Jongeren die vanuit kracht en zelfbewustzijn in gesprek gaan met ondernemers en politici maken de toekomst. Guity Mohebbi wil daarom met jongeren focussen op ‘overkomen op anderen zoals je wilt’. Hoe sta je in het leven vanuit je eigen kracht en zelfbewustzijn? Wie ben je? Kun je op een passende manier opkomen voor jezelf ? Ben je weerbaar genoeg en welke eigenschappen dragen eraan bij? Hoe ga je met tegenslagen om ?

Mohebbi: “Laat je niet tegenhouden door angst, maar zoek de mensen op die wel geloven in diversiteit.” Mohebbi vluchtte als student geneeskunde uit Iran en zette al haar creativiteit en doorzettingsvermogen in om ook in Nederland haar dromen waar te maken.

16.00 uur Terugkoppeling uit de diverse groepen en hoe verder?
Wat wil je delen met de anderen? Wat neem je mee ? Wat vind jij van belang om door te vertellen aan je vrienden, familie, groepsgenoten en anderen? Wat wil je bijdragen aan vervolgbijeenkomsten ?

16.30 uur Afsluitende borrel 

////////////

Aanmelden voor deze gratis toegankelijke themamiddag kan via info@art1nhn.nl. Vergeet niet de workshop van je keuze in de mail te vermelden.