Ik ben geen nazi, omdat ik op de PVV stem

Dennis: Ik heb een artikel gelezen in de Telegraaf waarin staat dat Bas Sepers van de

Bron: nujij.nl
Bron: nujij.nl

PVDA heeft gezegd dat het nieuwe kabinet in de volksmond Bruin 1 heet, naar de bruine hemden van de nazi’s. Ik ben PVV stemmer en ik voel me door deze uitspraak gediscrimineerd, op grond van mijn politieke overtuiging. Ik ben namelijk geen nazi, ik heb het recht om te stemmen op een bepaalde politieke partij.

Toen ik belde met Bureau Discriminatiezaken NHN hebben ze me uitgelegd dat het inderdaad heel onhandige uitspraken waren van meneer Sepers. Hoewel het niet gaat om wettelijk strafbare discriminatie, konden ze goed begrijpen waarom ik me erdoor beledigd, en eigenlijk vooral gekwetst voelde: alsof ik niet mag zijn hoe ik ben.

Ook wisten zij me te vertellen dat de partijleider van de PvdA dhr. Sepers heeft aangesproken op zijn wat er in de krant stond. Hij heeft daarna afstand genomen van zijn uitspraken. Het Bureau Discriminatiezaken gaf me de tip dat ik mijn reactie naar de krant kan sturen naar aanleiding van het artikel.

Hoewel het bureau verder niets voor me kon doen, voel ik me beter nu. Ik voel me in ieder geval serieus genomen en gehoord.