Jan Martijn Stout – Homoambassadeur Onderwijs

JanMartijn_kleinJan Martijn Stout is Homoambassadeur Gemeente Alkmaar, onderwijs. Naast de activiteiten die Jan Martijn met Willem organiseert, leest hij voor in de bibliotheek om kinderen te laten horen dat er nog andere combinaties mogelijk zijn dan de liefde van een mama en papa. Dat er ook kinderen zijn met twee mama’s of twee papa’s.

Jan Martijn: “Met vooroordelen word je niet geboren, die leer je aan. Ik wil de jeugd laten zien dat er andere vormen zijn van samenleven; twee mannen, twee vrouwen. Dat er mensen zijn die zich niet fijn voelen in het lichaam waarmee ze geboren zijn. Dit gaat niet zomaar. Met een team van voorlichters, goede samenwerking met schooldirecties en hulp van Art.1 NHN probeer ik veilige scholen te creëren waar leerlingen, docenten en hun omgeving kunnen zijn wie ze zijn.”

Jan Martijn is ook actief bij de politie en luistert in die hoedanigheid ook naar de knelpunten van transgenders die zich op straat niet altijd veilig voelen. Hij verzorgt ook een activiteitenpagina op onze website.

Stuur een Jan Martijn een mail.

Meer lezen over onze ambassadeurs of zelf een ambassadeur worden?