Jongerendebat in LIFE 072 op vrijdagavond 4 april

Manu van Kersbergen - foto aangeleverd
Manu van Kersbergen – foto aangeleverd

In LIFE 072 is er vrijdagavond 4 april een jongerendebat met als thema ‘Jongeren aan zet’. Gespreksleider is Manu van Kersbergen, de Nederlandse rapper met een eigen radioshow bij FunX.

Zijn mening en maatschappelijke betrokkenheid sluit prima aan bij de stellingen waarover gedebatteerd gaat worden. Bovendien zijn vrijwilligersorganisaties uitgenodigd om te komen luisteren naar de mening van jongeren. Hoe maak je vrijwilligerswerk aantrekkelijk voor jongeren? Staan organisaties open voor alle jongeren? Of sluiten ze, net zoals veel werkgevers, bepaalde groepen uit, omdat ze nog steeds worstelen met diversiteit? Gaan jongens in de toekomst ook voor zorgtaken? Jongeren in bestuur?

Alle jongeren van 12 tot 27 jaar zijn welkom. Het debat begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur. Binnenlopen bij Life 072, Koelmalaan 310 in Alkmaar kan vanaf 18.30 uur.

Jury

De jury en het publiek beoordelen het lef van de deelnemers om hun mening uit te dragen, de helderheid van hun betoog, de wijze waarop ze de aandacht vast kunnen houden en hoe respectvol ze omgaan met andere meningen. Wie denkt de zaal enthousiast te krijgen voor zijn visie, mag meedoen aan het jongerendebat. De eerste prijs is € 100, de tweede prijs € 75 en de derde prijs € 25.

Het jongerendebat wordt door ons georganiseerd samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin Alkmaar, Gemeente Alkmaar, Team Straatgeluid en Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar.