Maand zonder schelden! – ga de uitdaging aan

“Hé homo, kankerlijer, vieze allochtoon, mongool, kut Marokkaan, ouwe zak,…“ Iedereen kan deze lijst wel aanvullen en ach… da’s een geintje, toch? Toch kan het voor de ontvanger, voor omstanders, voor de mensen waar het feitelijk over gaat, ouderen, mensen met een andere afkomst, lesbiennes, homo’s, transgenders, mensen met een beperking, als kwetsend worden ervaren.

Bron: jeugdsentimenten.net
Bron: jeugdsentimenten.net

Oproep
Hoe zou het eigenlijk zijn als we daar gewoon eens mee stoppen? Wat zou dat doen met de sfeer in de klas, op straat, op de sportvereniging? Om welke woorden gaat het eigenlijk, waarom gebruik je die, en wat zijn alternatieven?

Wij vragen enthousiastelingen op scholen, verenigingen, organisaties, etc., om de uitdaging aan te gaan van de ‘Maand zonder schelden!’.

Al een aantal scholen gingen voor en de leerkrachten waren zeer blij verrast door het positieve effect op de onderlinge communicatie.

Win een prijs
Een betere sfeer is natuurlijk al een prachtige beloning voor zo’n scheldvrije maand. Maar weet jij deze actiemaand ludiek uit te dragen én resultaat te boeken, dan belonen wij dat graag extra met een mooie prijs. Stuur vóór 26 maart 2014 een filmpje of ander materiaal van de actie, zodat de resultaten kunnen worden beoordeeld door de jury. Op woensdag 9 april plannen we de uitreiking op een nog nader te bepalen locatie. De eerste prijs is €1000, de tweede €500, de derde €250.

Laat het ons weten als je de uitdaging aangaat, dan kunnen wij je praktisch ondersteunen met informatie en tips.