Maatschappelijke stages

Een maatschappelijke stage in je eigen buurt, dorp, sportvereniging, school. Volgens Art.1 van de grondwet is iedereen in Nederland gelijk. In de praktijk loopt het vaak anders. Mensen met een andere afkomst krijgen nog regelmatig naar hun hoofd dat ze terug moeten naar hun eigen land, voor mensen in een rolstoel is geen plaats in een disco , het zwembad of restaurant, niet elk geloof wordt in dezelfde mate gerespecteerd, en als je homo bent loop je nog steeds de kans om in elkaar geslagen te worden.

Met de campagne Discriminee! willen we werken aan een samenleving waarin iedereen meedoet en waarin iedereen gerespecteerd wordt. Vind jij dit ook belangrijk? Wil jij in jouw school, buurt, of sportvereniging aandacht vragen voor discriminatie en onterechte uitsluiting? Dan hebben wij een leuke maatschappelijke stage voor je!

De vacatures

  • Evenement assistenten adopteren in een groepje van minimaal 4 klasgenoten een gemeente, buurt, evenement, sportclub of eigen school waar zij een mini- Discriminee!campagne gaan voeren.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het organiseren van een debatavond, een wedstrijd uitschrijven voor het beste Discriminee!YouTubefilmpje, in het lokale zwembad een dag organiseren over de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, of juist de toegankelijkheid testen in de lokale horeca.

Kun je goed samenwerken en organiseren? Heb je ideeën over hoe je de Discriminee!boodschap over kunt brengen op anderen? Dan is deze stage misschien wat voor jou!

  • PR assistenten verspreiden met ons Discriminee!gadgets (zadelhoesjes, buttons, polsbandjes, etc.) in winkelcentra, op evenementen of andere drukke gelegenheden. Een andere mogelijkheid is langs alle openbare gebouwen in jouw gemeente gaan, zoals bibliotheken, kroegen, bedrijven en disco’s, in jouw gemeente, en ze vragen om toe te treden tot de Discriminee!zones. Nieuwe Discriminee!zones plakken de Discriminee!zonesticker op hun toegangsdeur en krijgen gratis de gadgetbak voor hun publiek. Maak je eigen persbericht, nodig de pers uit voor een persmoment, en voor je het weet sta je met je stage in de krant …

Vind je het leuk om met veel verschillende mensen om te gaan? Ben je benieuwd hoe je zorgt dat iets in de krant komt? Dan is deze stage misschien iets voor jou!

Neem contact [http://discriminee.nl/nl/contact/] met ons op, en vraag naar Luc Hofmans