Mireille Sampimon benoemt Pieter Dijkman tot wethouder van verdraagzaamheid

Dijkman Wethouder VerdraagzaamheidVanmiddag startte de mediacampagne “Alkmaar in vuur en vlam voor verdraagzaamheid”. GroenLinks raadslid Mireille Sampimon, initiatiefneemster van de fakkeltocht overhandigde Pieter Dijkman, wethouder emancipatie en minderheden, de eerste fakkel. Zij wist de gemeenteraad te overtuigen van het belang om jaarlijks de verscheidenheid in de gemeente Alkmaar te vieren. De organisatie is in handen van Art. 1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord en wordt ondersteund vanuit diverse maatschappelijke organisaties.

Pieter Dijkman noemde het wethouderschap van verdraagzaamheid niet de zwaarste uitdaging. Hij hoopt dat Alkmaarders 7 november deze kans grijpen om te laten zien dat ze met respect met anderen willen omgaan. Dat iedereen een kans moet krijgen om mee te doen. Of dat nu op de arbeidsmarkt, op school, in de buurt, bij het sporten of binnen een andere vereniging is. Om heel Alkmaar ‘in vuur en vlam’ te zetten voor verdraagzaamheid zal de wethouder samen met andere ambassadeurs van het evenement digitale fakkels versturen binnen hun eigen netwerk en oproepen tot het verder verspreiden van de fakkels en deelname aan de tocht.

Iedereen die wil helpen om deze fakkeltocht tot een succes te maken, kan zelf fakkels verspreiden of hier op de site of op de Facebookpagina Discriminee fakkels vinden om door te sturen en vrienden en familie uit te nodigen mee te lopen. Hier vind je ook informatie over de fakkeltocht zelf.

Via info@art1nhn.nl kan je posters bestellen.