Herkende jij jezelf in deze tweet?

Kun jij jezelf zijn op de arbeidsmarkt?

Maak jij het wel eens mee? Dat je het idee hebt niet te worden uitgenodigd voor een gesprek, niet wordt aangenomen voor een stage, of niet door te gaan naar de volgende ronde, en dat je vermoedt dat het komt door je leeftijd, afkomst, huidskleur, seksuele gerichtheid of geloof?

Wij horen graag je ervaring!  Daarmee help je jezelf én anderen! Dat kan op 3 manieren:

1) Doe mee met ons onderzoek en help ons helpen!

Door de ervaringen van zoveel mogelijk mensen onder de loep te nemen willen wij inzicht krijgen in wat er allemaal voorkomt, welke reacties wel en welke niet hebben geholpen, wat volgens ervaringsdeskundigen helpt, en wat niet. Met de kennis die jullie ons geven, willen wij professionals als docenten, stagebegeleiders, werkgevers, intercedenten en mensen in de politiek bewuster maken van wat er gebeurt, wat het probleem is en wat zij kunnen doen om dat te verbeteren. Art.1 NHN doet vaker onderzoek. Dit specifieke onderzoek is gericht op iedereen van 16 t/m 30 jaar.

Help ons helpen! VUL HIER DE ENQUÊTE IN 
Onder elke 25 invullers wordt een cadeaubon van €25,– verloot!

2) Laat het er niet bij zitten

Voel jij je wel eens ongelijk behandelt bij een sollicitatie? Meldt dit bij ons! Door te melden laat je weten dat je het er niet bij laat zitten. Samen met jou onderzoeken wij de mogelijkheden om de ervaren discriminatie onder de aandacht te brengen bij de werkgever of stagebegeleider. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld, en er gebeurt niets zonder jouw toestemming!

Hier vind je het meldformulier. Ook kun je altijd contact opnemen via info@art1nhn.nl.

3) Deel je verhaal

Juist het lezen van persoonlijke verhalen kan anderen laten zien wat discriminatie betekent. Het kan andere slachtoffers of hun collega’s stimuleren er iets aan te doen. Daarom delen wij graag ervaringen over discriminatie bij sollicitatie op onze website. Dit kan ook anoniem! We zijn op zoek naar mensen die tijdens het solliciteren discriminatie hebben ervaren. Het kan gaan om subtiele grapjes, maar ook ernstige uitsluiting. Heb je het gevoel dat je vanwege je afkomst, sekse, leeftijd of seksuele gerichtheid of geloof met vooroordelen te maken kreeg, niet bent uitgenodigd, of na een gesprek niet verder ging? Dan horen wij graag je verhaal.

Meld je bij ons, dan nemen wij contact met je op en vertellen we je uitgebreid over onze werkwijze. We gaan zorgvuldig en vertrouwelijk om met je verhaal en je gegevens. Mail naar Mirella Koster: mkoster@art1nhn.nl.