Voor de leerlingen(raad)

Welkom op deze pagina!

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste leerlingen die zelf initiatief en verantwoordelijkheid willen en (bijna) durven nemen voor een betere sfeer en minder pestgedrag op school. Misschien ben jij wel zo’n leerling?

Op deze pagina vind je een aantal projecten waarmee je aan de slag kunt. Maar het kan ook zijn dat je zelf een idee hebt voor een project dat te maken heeft met thema’s als respect, stop pesten, stop discriminatie, elkaar leren kennen, etc. Als dat zo is, kunnen we je misschien wel helpen: door met je mee te denken, met een voorlichting in jouw klas, of met materialen als posters en stickers.

Dat vinden we écht leuk om te doen, dus neem gewoon contact met ons op! Dat kan via de het contactformulier op deze site en je kunt ons ook van maandag t/m vrijdag bellen op 072 5154400.

Onze projecten van nu

Een maand zonder schelden!

“Hé homo, kankerlijer, vieze allochtoon, mongool, kut Marokkaan, ouwe zak,…“. Iedereen kan deze lijst wel aanvullen en ach… da’s een geintje, toch? Toch kan het voor de ontvanger, voor omstanders, voor de mensen waar het feitelijk over gaat, ouderen, mensen met een andere afkomst, lesbiennes, homo’s, transgenders, mensen met een beperking, als kwetsend worden ervaren.

Oproep
Hoe zou het eigenlijk zijn als we daar gewoon eens mee stoppen? Wat zou dat doen met  de sfeer in de klas, op straat, op de sportvereniging? Om welke woorden gaat het eigenlijk, waarom gebruik je die, en wat zijn alternatieven?
Wij vragen enthousiaste leerlingen(raden) en docenten op om de uitdaging aan te gaan van ‘Een maand zonder schelden!’
Al een aantal scholen gingen voor en de leerkrachten waren zeer blij verrast door het positieve effect op de onderlinge communicatie.

Laat ons weten als je de uitdaging aangaat! Dan kunnen wij je praktisch ondersteunen met informatie en tips.

Paarse Vrijdag, aanvulling en ondersteuning

Steeds meer scholen doen mee aan Paarse Vrijdag. Dit is een vrijdag in december waarop iedereen die paars draagt laat zien tégen homofobie te zijn, en dus vóór de acceptatie van homoseksualiteit.  De Gay Straight Alliance heeft dit initiatief in het leven geroepen, en kunnen je ook flink op weg helpen  als jij ook een GSA wilt oprichten, of een paarse vrijdag wilt organiseren. Kijk hiervoor op http://www.gaystraightalliance.nl.

Art.1 NHN kun je benaderen als je behoefte hebt aan iemand die meedenkt,  aan praktische ondersteuning of aan aanvullende materialen. Ook zijn er voorlichtingen die we kunnen geven die aansluiten bij het onderwerp.