Geen Gezicht (Theater AanZ)

Over Theater AanZ

Theater AanZ maakt homoseksualiteit zichtbaar en bespreekbaar in het voortgezet onderwijs. Het ontwikkelen van een visie en het maken van een beleid over seksuele diversiteit op school is een belangrijke doelstelling van de voorstellingen van Theater AanZ. Daarmee kan uitsluiting en discriminatie van leerlingen en docenten worden voorkomen.

GeenGezicht_TheaterAanZTheater AanZ werkt met een professionele publieksbegeleider en met professionele acteurs die sterk identificeerbaar zijn voor het publiek en zich betrokken voelen bij het thema van de voorstelling. De voorstellingen van AanZ zijn meer dan een cognitief leerproces, het is een manier van ervaringsleren. De voorstellingen zetten zaken in een ander perspectief of schudden je wakker.

De theaterscènes van Theater AanZ zijn interactief, dat wil zeggen dat de voorstelling twee keer wordt gespeeld. Bij de tweede keer kan het publiek de scène naar wens veranderen tot een stuk waar zij achter kunnen staan.

De voorstelling Geen Gezicht

Geen Gezicht is een interactieve voorstelling voor eerste en tweede jaars studenten van het mbo. Het is een indringend portret van jongeren die worstelen met geluk, identiteit, geaardheid, religie en cultuur: seksuele diversiteit en multiculturele samenleving in één voorstelling. Het stuk is geïnspireerd op het boek ‘Mijn geloof en mijn geluk’ (Schorerstichting Amsterdam) en op interviews van AanZ met holebi-jongeren uit verschillende geloven en culturen.

Theater aanZ heeft ook nog thematheater voor docenten en ouders. Meer info www.theater-aanz.nl.