Lokaal G1.25 (Theater AanZ)

OVER THEATER AANZ

Theater AanZ maakt homoseksualiteit zichtbaar en bespreekbaar in het voortgezet onderwijs. Het ontwikkelen van een visie en het maken van een beleid over seksuele diversiteit op school is een belangrijke doelstelling van de voorstellingen van Theater AanZ. Daarmee kan uitsluiting en discriminatie van leerlingen en docenten worden voorkomen.

LokaalG125_TheaterAanZTheater AanZ werkt met een professionele publieksbegeleider en met professionele acteurs die sterk identificeerbaar zijn voor het publiek en zich betrokken voelen bij het thema van de voorstelling. De voorstellingen van AanZ zijn meer dan een cognitief leerproces, het is een manier van ervaringsleren. De voorstellingen zetten zaken in een ander perspectief of schudden je wakker.

De theaterscènes van Theater AanZ zijn interactief, dat wil zeggen dat de voorstelling twee keer wordt gespeeld. Bij de tweede keer kan het publiek de scène naar wens veranderen tot een stuk waar zij achter kunnen staan.

DE VOORSTELLING lokaal G 1.25

Lokaal G 1.25 is in principe bedoeld voor de bovenbouw, maar is in overleg ook te boeken voor tweede klassen. Het gaat over vriendschap en homoseksualiteit en speelt zich af tussen vier leerlingen in een klaslokaal. De interactieve voorstelling daagt leerlingen, op een positieve manier, uit om mee te denken en te praten over de thema’s in de voorstelling. De thema’s zijn vriendschap, vooroordelen, scheldgedrag en veiligheid op school.Er worden lesbrieven bij de voorstelling geleverd voor een voorbespreking en een nabespreking.

Wat zou jij doen als je beste vriend of vriendin homo of lesbisch is? Hoe kijkt jouw school, jouw geloof, jouw omgeving naar homoseksualiteit? Wat zou jij doen?

Theater aanZ heeft ook nog thematheater voor docenten en ouders. Meer info www.theater-aanz.nl.