Open Your Mind (Mind Mix)

Over Mind Mix

Mind Mix hanteert een actieve en creatieve aanpak om jongeren te betrekken bij diverse actuele maatschappelijke en sociale thema’s. Met prikkelende voorstellingen en interactieve workshops worden onderwerpen als seksuele diversiteit, discriminatie en sociale beïnvloeding verrassend eenvoudig bespreekbaar gemaakt.

MindMix

Mind Mix stimuleert jongeren op positieve wijze om kritisch na te denken over de oorsprong van hun eigen meningen en opvattingen. Meer inzicht in zichzelf en de wereld om zich heen stelt jongeren in staat om ruimer te gaan kijken en denken.
Mind Mix heeft een aanbod voor het voortgezet onderwijs, docenten en jongerenwerkers.

De voorstelling

Open Your Mind is een snelle zap-achtige voorstelling over  vriendschap, buitensluiting, vooroordelen, discriminatie en (in)tolerantie. Grappige en gevoelige scènes slepen je mee in de wereld van verschillende jongeren die allemaal op hun eigen manier ‘anders’ zijn.

De nabespreking

De voorstelling vormt een aanleiding om te praten over discriminatie en alles daaromheen. Onder begeleiding van de acteurs gaan de jongeren na de voorstelling in kleine groepjes in discussie. Door de diversiteit van de voorstelling kan er over verschillende kanten van het thema worden gediscussieerd.

Het doel

Het doel is om samen met de jongeren te onderzoeken welke vooroordelen en stereotypen zij zelf hebben, hoe ze daarin worden beïnvloed door de media en wat voor effect dit kan hebben op hun gedrag. Door ze op positieve wijze bij het onderwerp te betrekken, ontstaat een prettige sfeer, waarin open gepraat kan worden en genoeg ruimte is om elkaars meningen en eigen ervaringen te delen.

Doelgroep

De voorstelling is geschikt voor alle niveaus van de boven- en onderbouw. Het bestaat uit 1 lesuur voorstelling en 1 lesuur nabespreking. Er worden maximaal 3 voorstellingen per dag gespeeld met ongeveer 30 leerlingen per voorstelling. Het aantal leerlingen kan uitgebreid worden met de inzet van extra nabesprekers. 

Meer informatie en boekingen via info@art1nhn.nl.