Voel jij je wel eens gediscrimineerd tijdens het solliciteren?

Als je het aan werkgevers vraagt, komt het vrijwel niet voor, maar de praktijk wijst anders uit. Discriminatie op de arbeidsmarkt is de meest voorkomende vorm van discriminatie. Onbewust spelen vooroordelen met betrekking tot leeftijd, beperkingen en/of afkomst wel degelijk een rol bij veel selectieprocedures.

Heb jij ook ervaring met discriminatie op de arbeidsmarkt?

Dan hopen we dat je dat in ieder geval bij ons wil melden. Hoe beter het zicht dat we hebben op dit probleem, hoe beter we deze vorm van discriminatie op de kaart kunnen zetten en aan kunnen pakken. Melden kan heel eenvoudig via het meldingsformulier (mail), via de telefoon 0900 – 2354354 of via een speciale app.

Speciale sollicitatie-training

Art. 1 NHN organiseert op 5 juni in de bibliotheek Kennemerwaard (Gasthuisstraat, Alkmaar) een speciale dag rond het thema ‘Vooroordelen op de arbeidsmarkt’. Met in de middag een gratis workshop ‘Jezelf presenteren en je netwerk analyseren’ voor sollicitanten met discriminatie-ervaringen of sollicitanten, die nog wat onzeker zijn. De dag vormt tevens de lancering van de landelijke campagne Nederland Vooroordeel Vrij.

Op weg naar een baan is het essentieel dat je je eigen kwaliteiten en aandachtspunten kent. Dat je jezelf enthousiast kan presenteren. Daarnaast is het belangrijk te weten wie je in je netwerk kan aanspreken als verbinding naar een baan en wie je nog moet toevoegen aan je netwerk.

Naima AjouaauNacima Qnioun

De workshop wordt gegeven door Naima Ajouaau van JIJ Coaching en Nacima Qnioun van Changer d’Avis.

Geef je op via info@art1nhn.nl o.v.v. Workshop presentatie en netwerkanalyse. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Feedback op je sollicitatiebrief

Daarnaast hebben we ook een aantal ondernemers en P&O-ers bereid gevonden om jou te screenen op een vacature waarvan jij vindt dat die bij je past. Jij schrijft een motivatiebrief, CV en stuurt die met een vacaturetekst in voor een feedbacksessie. Ook dit kan naar info@art1nhn.nl o.v.v. Feedback sollicitatie.

Doe mee met ‘Solliciteren in het donker’

Benieuwd wat voor kans je maakt als er echt zonder vooroordelen wordt geselecteerd. Kijk bij de vacatures van ‘Solliciteren in het donker’ en doe mee.