Talkshow Powervrouw – 1 maart in bibliotheek Alkmaar

Slider_PowervrouwIn Bibliotheek Kennemerwaard Alkmaar aan de Gasthuisstraat in Alkmaar wordt zaterdag 1 maart van 14.00 tot c.a 16.00 uur een talkshow gehouden in het kader van Internationale Vrouwendag.

Samen met de bekende schrijfsters Yasmine Allas en Simone v.d. Vlugt gaan we in gesprek over vrouwenzaken. Zaken die er toe doen. Vanzelfsprekend houden zij beiden eerst een korte inleiding over hun leven en hun werk.

Op de bank zitten twee bekende schrijfsters. Zij staan volop in het leven en vervullen diverse rollen als (huis)vrouw, moeder en en/of schrijfster. Hoe doen zij dat allemaal?
Is de Emancipatie voorbij? In Nederland is nog steeds sprake van ongelijke (loon)behandeling tussen man en vrouw, discriminatie bij zwangerschap en ouderschapsverlof.

Vrouw zijn.. Hoe ervaart u dat? Wat heeft een vrouw nodig om een gelijkwaardige(r) positie te verkrijgen. Hoe ziet u dat?
Ter afwisseling zal singer/ songwriter Barbara Breedijk het publiek aangenaam verrassen met heerlijke liedjes over ‘van alles en nog wat..’
De gespreksleiding is in handen van Hanneke Vries (theater coördinator van Artiance)
Komt u ook meepraten? Wij horen graag u mening. De Talkshow is vrij toegankelijk.

Een enquête voor vrouwen in NHN

In het kader van Internationale Vrouwendag biedt Art.1 NHN in samenwerking met WOMANLINK Alkmaar en het IVC Den Helder en andere vrouwenorganisaties van 15 februari tot 31 maart alle vrouwen in Noord-Holland Noord een enquête aan.

* Hoe ervaren de vrouwen hun “vrouw zijn”?

Er zijn een aantal specifieke vragen over gezondheid en hun economische positie? Hoe kijken ze op nu en op de toekomst? Zijn ze tevreden? Welke voordelen, nadelen benoemen ze? Wat hebben vrouwen nog nodig in dit land voor een gelijkwaardige positie?

In juni zullen de onderzoeksresultaten gepresenteerd worden en de pas gekozen vrouwelijke gemeenteraadsleden worden dan uitgenodigd om een aantal aandachtspunten uit de regio mee te nemen in het beleid voor de komende collegeperiode.

De vragenlijst is van 15 februari tot 31 maart beschikbaar.
Deelnemers maken kans op één van de cadeaubonnen ter waarde van €50,-!

De organisatie is in handen van Art 1. Bureau Discriminatiezaken NHN i.s.m. Bibliotheek en WOMANLINK.