Toneelstuk Bagage over transgenderisme nog 2x te zien

De toneelvoorstelling Bagage neemt het complexe fenomeen transgenderisme en relaties fragmentarisch onder de loep. In mei heb je de laatste kans om het stuk te zien. Op 21 mei staat toneelgroep Transpodium in de P3 in Purmerend en op 22 mei in Hal 25 in Alkmaar.

Bagage3

Grote levensthema’s zoals geheimhouding en taboes staan centraal, terwijl verlorenheid en eenzaamheid, plezier en genieten, angst en twijfel, verdriet en ontkenning zich als eenheid door het theaterstuk tovert. 

Kaarten voor Purmerend de 21e reserveer je via de P3. Kaarten voor Hal 25 in Alkmaar de 22e reserveer je via info@art1nhn.nl.

Het verhaal van Bagage 
Op een verlaten perron leest Jacqueline het boek over Aaïcha Bergamin, de eerste transseksuele hoerenmadam op de Amsterdamse wallen. Aaïcha’s leven vertoont wel enkele gelijkenissen met het hare. Al als kind voelde Jaqueline zich in het verkeerde lichaam geboren. Aarzelend zet ze haar eerste stappen naar haar ware identiteit. Haar dameskleding, pruik, schoenen en sieraden verbergt ze in haar oma’s rode koffer op zolder. Ze zoekt hulp bij een coach, gaat naar een dragshowbar, bezoekt een hoer op de wallen en laat zich een make over ondergaan. Haar leven komt in een stroomversnelling als haar rode koffer door haar moeder wordt ontdekt en er volgt een heftige confrontatie met haar vader. Maar voor Jacqueline is er geen weg terug. Ze wil het liefst een operatie en volledig vrouw worden. Maar zal ze werkelijk doorzetten en de zo verlangde steun van haar ouders krijgen?

In Bagage volgen we Jacqueline op haar zoektocht naar vrouw zijn en haar strijd tegen onbegrip en krijgt ze te maken met discriminatie.
Bagage is niet alleen maar drama, maar zit ook vol humor en soms hilarische momenten. Desiree dello Stiletto en Esther van Cartier zorgen voor de muzikale intermezzo’s. Speciaal voor deze voorstelling schreef Hans Wijtenburg enkele nummers.

Productie mede mogelijk gemaakt door Art.1 NHN
Toneelstuk Bagage is een productie van Stichting Transgenders Noord-Holland in samenwerking met Stichting Trans Amsterdam, Cafe de Lellebel en Travestie Lounge Mariposa. Deze productie werd mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de Gemeente Purmerend en Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN.