Uitnodiging: voorstelling ‘As I Left My Father’s House’ in Vrijheidskerk Alkmaar

As I left my fathers houseDe vele oorlogen in de wereld en de polarisatie van verschillende groepen in Nederland zorgen voor een onvriendelijk en hard klimaat. Wat kunnen wij daaraan doen? In ieder geval kunnen we mensen die oorlog en geweld zijn ontvlucht, een warm welkom heten. Elkaar ontmoeten, luisteren naar de verhalen van vluchtelingen, de overeenkomsten ontdekken. Vrede begint met de verbinding.

Art. 1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord is een van de organisatoren van de voorstelling ‘As I Left My Father’s House’ en geeft daarmee een aanzet tot die verbinding. De voorstelling vindt plaats op zaterdag 8 november 2014 om 14 uur in de Vrijheidskerk, Hobbemalaan 2 in Alkmaar. Toegang gratis, na afloop is er mogelijkheid een vrijwillige bijdrage te geven.

Indrukwekkende muzikale theatervoorstelling

As I Left My Father’s House is een voorstelling waarin professionele acteurs het waargebeurde verhaal vertellen van een Jood die worstelt met de geschiedenis van zijn familie, een Christen en een Moslim die huis en familie hebben achtergelaten. Een wereld van mensen die leven met de gevolgen van vijandigheid, geweld, oorlog en extremisme en ver van hun eigen land een nieuw leven moeten opbouwen.

De verhalen worden ondersteund door muziek uit de drie culturen, instrumentaal en vocaal; een gebed wordt in het Hebreeuws uitgesproken en fragmenten uit de Koran worden gereciteerd. Bright O. Richards, initiatiefnemer, auteur en regisseur van As I left my father’s house, vluchtte uit Liberia en studeerde aan de Filmacademie en de Toneelschool. “Bij ons is theater een middel om mensen …..bij elkaar te brengen en onderling bruggen te bouwen”, aldus Richards

Na afloop van de voorstelling (15u30 – 16u30)is er een beperkt nagesprek met de acteurs en zullen vanuit een aantal organisaties, burgers vragen worden voorgelegd aan de politiek. Het betreft mensen met ervaringen in de opvang als vluchteling en in het integratieproces. Vrijwilligers die actief zijn in de opvang en integratie van vluchtelingen. Alkmaarse burgers die in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen graag kennismaken met de standpunten van uw partij. Tussen 16u30-17u30 is er ruimte tot ontmoeting en kunnen bezoekers in alle rust een fototentoonstelling van Vluchtelingenwerk Nederland bekijken.

De voorstelling wordt georganiseerd door Interreligieus en Levensbeschouwelijk Platform Alkmaar, Stichting ARK,Vluchtelingenwerk Nederland, Amnesty International, COA, gemeente Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord.