Vind jij discriminatie ook zo totaal niet kunnen?

Word jij ook zo boos als mensen op straat schelden tegen iemand met een andere huidskleur? Als je met een vriendin door een winkelcentrum loopt en mensen steeds maar naar haar kijken omdat ze een hoofddoek draagt? Of als je hoort dat je broer of zus een baan niet krijgt omdat hij of zij gehandicapt is?

Discriminatie is altijd en overal

default_avatarVolgens artikel 1 van de grondwet is iedereen in Nederland gelijk. Maar dat is op papier. In de praktijk liggen de zaken anders. Anno 2013 is ongelijkheid in alle opzichten nog steeds aan de orde van de dag. Mensen in een rolstoel mogen nog steeds de disco, het zwembad of het restaurant niet in. Mensen van een andere afkomst krijgen nog steeds regelmatig naar hun hoofd geslingerd dat ze terug moeten naar hun eigen land. Vrouwen worden nog steeds achtergesteld op de arbeidsmarkt. En als je homo bent loop je nog steeds de kans om in elkaar geslagen te worden.

Wij vinden het totaal niet van deze tijd. Maar het ís wel van deze tijd. Dus is het harder dan ooit nodig dat we hiertegen opstaan. Dat doen we dan ook. Maar we kunnen niet alles alleen.

Help ons!

Daarom vragen we je: vind jij discriminatie ook zo totaal niet kunnen? En wil je ons helpen in de strijd tegen ongelijkheid? Doe dan mee aan onze campagne ‘Discriminee!’. Hiermee werken we in geheel Noord-Holland Noord aan een samenleving waarin iedereen meedoet en waarin iedereen gerespecteerd wordt. We bieden jou graag de gelegenheid onderdeel van onze campagne te worden.

Wat kun je doen?

Wil jij – alleen of met kennissen, vrienden of vriendinnen – in jouw school, buurt, winkelcentrum, of sportvereniging aandacht vragen voor discriminatie en onterechte uitsluiting? Zorg dan samen mét ons dat ze massaal toetreden tot onze Discriminee!zone. Dat ze onze polsbandjes, zadelhoesjes, buttons en andere gadgets willen verspreiden. En help ons bij het organiseren van workshops over discriminatie: hoe kun je incidenten melden, hoe kun je als getuigen slachtoffers helpen, hoe motiveer je mét ons mensen die discrimineren zichzelf ander gedrag aan te meten …

Met ons meedoen kan op heel veel manieren! Je kunt proberen (sport)verenigingen onze banner te laten plaatsen op hun website. Je kunt ons ook helpen met onze activiteiten op sociale media, zoals Twitter en Facebook. Je kunt voor ons de straat op. Altijd met onze hulp en ondersteuning. We trainen je en begeleiden je.

En altijd, altijd is er die uitdaging om mooie resultaten te boeken en iets bij te dragen aan onze samenleving.

We zien je graag!
Bel of mail ons eens. Je zult versteld staan van wat er kan.

Graag tot ziens,

Luc Hofmans
Directeur