Workshop ‘hoe werkt discriminatie?’ voor professionals

Samen tegen racismeOp vrijdag 12 september 2014 organiseert Art.1 bureau discriminatiezaken Noord-Holland Noord een workshop voor gemeenteraadsleden, docenten, buurtwerkers, woonconsulenten en andere professioneel geïnteresseerden.

Discriminatie wegen ras en afkomst

Ras en afkomst zijn nog steeds de belangrijkste gronden om mensen te discrimineren. De helft tot een derde van de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse Nederlanders en migranten uit Midden- en Oost Europa ervaren discriminatie, vooral op de arbeidsmarkt, in hun woonomgeving en in de publieke ruimte. Het bestrijden en voorkomen van discriminatie vraagt om blijvende aandacht en actief optreden van burgers, bedrijven en instellingen, sociale partners en overheid.

Hoe werkt discriminatie?

Wil u meer inzicht in hoe discriminatie werkt en hoe we dit kunnen bijsturen. In de uitdagingen die mensen in minderhedenposities en in meerderheidsposities ervaren.
Kom dan naar onze Filmworkshop Brown Eyes Blue Eyes op vrijdag 12 september van 9 tot 18u, Gasthuisstraat 2 te Alkmaar.

Het programma

In het ochtendprogramma laat Şeydâ Buurman Kutsal u ervaren wat racisme en discriminatie met mensen doet. Şeydâ is train the trainer voor het gehele Brown Eyes Blue Eyes programma en is gespecialiseerd in het werken van uit diversiteitperspectief, anti-racisme scholingsprojecten en diversiteitstrainingen. Zij is geregistreerd supervisor. We kijken nogmaals naar de beelden van het Racisme Experiment dat op 7 november 2013 werd uitgezonden door BNN en door Şeydâ werd geleid.

In de namiddag gaan we de processen nader bekijken, dieper in op de effecten van discriminatie en uitsluiting en gaan we doelen formuleren. Wat gaat u eraan doen in uw eigen beroepspraktijk?

Op 31 oktober hebben we van 14 tot 16u30 een Join in ter vertaling van de trainings- uitkomsten naar de eigen situatie en omgeving

Geïnteresseerd in deze workshop? Stuur een mail naar Art. 1 NHN directeur Luc Hofmans.