Melder, afkomstig uit Afghanistan, belt wanhopig op. Hij woont sinds een jaar in een nieuw huis en vanaf het begin hebben twee verschillende buurvrouwen heel onaardig gedaan en geklaagd over hem en zijn gezin. Zij hebben hen uitgenodigd voor koffie en kennismaking. Daar waren ze onwel­willend om hun hapjes te proberen, en achterdochtig ten opzichte van Bijvoorbeeld een Afghaans beeldje dat op een kast stond.

Ze doen ook regelmatig melding bij de politie en bij de woningbouw. Deze hebben beide meerdere malen de situatie bekeken, en steeds wordt bevestigd dat melder en zijn gezin niets verkeerd doen: het gaat om leefgeluiden, overdag, en de televisie zetten ze s avonds al bewust heel zacht.

Toch gaat de buurvrouwen door met schelden, de kinderen boos toespreken. Art.1 NHN zoekt contact op met de woningbouw en er wordt in samenspraak een bemiddelingsgesprek georganiseerd. Dit loopt echter op niets uit. Melder weet nu niet goed meer wat hij moet doen. Omdat de dames ook valse meldingen bij de woningbouw en Veilig Thuis doen, overweegt melder aangifte te doen van laster. Het is een paardenmiddel, net als verhuizen.

Ga naar de inhoud