Voorlichtingen - Gastlessen - Workshops - Trainingen

Hieronder vindt u ons trainingsaanbod. Voor alle trainingen, workshops, gastlessen geldt dat deze altijd op maat worden gemaakt n.a.v. de vraag en omstandigheden van de opdrachtgever. Prijzen van onze voorlichtingen liggen tussen de € 75 en € 100 per uur. Financiering mag echter NOOIT EEN STRUIKELBLOK vormen voor voorlichting over gelijke behandeling! Bel 072-5154400 of mail naar info@art1nhn.nl voor de mogelijkheden.

Basisonderwijs

Gastles Groepsdruk, ‘anders’ zijn en pesten
Wat gebeurt er in een groep als er iemand bijkomt die ‘anders’ is? Hoe reageer jij? Welke mogelijkheden heb je als slachtoffer, als getuige? Aftrap is de korte en grappige animatiefilm ‘For the birds’.

Duur: 60 minuten
Waar: op eigen school

Voor:     groep 4 t/m 6
Kosten: € 75,-

Gastles Vooroordelenkoffer
Wat is raar en wat is gewoon? Vijf keer per dag bidden, twee mannen die hand in hand lopen, rauwe vis eten. In tweetallen gaan de leerlingen op pad langs vijftig bordjes met vragen, puzzels, foto’s en geheimschriften en krijgen inzicht in anderen en zichzelf.

Duur: 90 minuten
Waar: op eigen school

Voor:     groep 6 t/m 8
Kosten: € 75,-

Voortgezet onderwijs

Gastles Raar of gewoon?
Wat is raar en wat is gewoon? Vijf keer bidden per dag. Twee mannen die hand in hand lopen. Kinderen zeggen dat er een paard op het dak loopt. En waarom is dat raar of gewoon? In deze interactieve gastles gaan we in op beeldvorming en vooroordelen.

Duur: 45 of 90 minuten

Kosten: € 75,-

Gastles Hoe werken vooroordelen
Waarom heb je direct een oordeel als je iets of iemand ziet? Wat gebeurt er in je hoofd? Onbewust vul je van alles in, soms zonder het zelf te beseffen. Waarom is dat handig en waarom soms onhandig? Een les met quizzen, raadsels en spellen om je eigen vooroordelen te voelen.

Duur: 45 of 90 minuten

Kosten: € 75,-

Gastles met gastspreker Transgender, handicap of vluchteling
Soms is er een directe aanleiding voor een themales: een transseksuele leerling, het circuleren van grove grappen over gehandicapten of een homoseksuele docent waar opmerkingen over gemaakt worden. Daar zijn deze speciale gastlessen voor, met of zonder gastspreker.

Duur: 45 of 90 minuten

Kosten: € 75,-

Docenten training Veilig op school, ook als je roze bent
Een grap over homo’s in de docentenkamer. Moet kunnen. Of toch niet? Hetero of homo: als docent, mentor, vertrouwenspersoon of staflid heb je met seksuele diversiteit te maken. Hoe schep je een veilige omgeving voor leerlingen en personeel?

Duur: 2 uur
Aantal: maximaal 15 (team)

Kosten: € 250,- per team

Lezing Impliciete associaties, (on)bewust handelen
Hoor je ‘Bassie’, dan denk je ‘Adriaan’. Hoor je ‘professor’, dan denk je bewust of onbewust aan ‘verstrooidheid’. Een impliciete associatie. Deze associaties beïnvloeden ook je handelen, of je dat wilt of niet. Hoe inclusief en divers ben jij zelf? Hoe dat in zijn werk gaat, wordt duidelijk in deze lezing met veel beeldmateriaal.

Duur: 90 minuten

Kosten:
voor volwassenen € 150,-
voor 5/6 VWO € 75,-

Voorlichting Artikel 1: Gelijke behandeling, de wet en de mogelijkheden
Het eerste artikel van de Nederlandse grondwet gaat over gelijke behandeling en het discriminatieverbod. Wat zijn je rechten in Nederland? Wanneer is er sprake van discriminatie of ongelijke behandeling en wat kun je dan doen? Hoe zit dat met verschillende gronden als geslacht, leeftijd, seksuele gerichtheid, afkomst etc? De deelnemers krijgen door deze bijeenkomst inzicht in de wet en de mogelijkheden van Art.1 Bureau Discriminatiezaken deze problematiek aan te pakken.

Duur: 60 – 90 minuten

Kosten: € 200,-
€ 100,- voor niet commerciële organisaties

Voorlichting Herken je eigen vooroordelen, impact van discriminatie
Wat is raar en wat is gewoon? Hoe staat het met je eigen vooroordelen? Wanneer is sprake van discriminatie en wanneer niet? Wanneer ben je Nederlander, wat is een allochtoon? In deze interactieve voorlichting gaan we in op beeldvorming en vooroordelen. De deelnemers worden zich door de voorlichting bewust van eigen vooroordelen en krijgen inzicht in de impact van discriminatie.

Duur: 60 – 90 minuten

Kosten: € 200,-
€ 100,- voor niet commerciële organisaties

Workshop / training Cultuursensitiviteit: allemaal andersdenkenden
Het filmpje van Mark Rutte die zelf zijn gemorste kop koffie opdweilt van de Tweede Kamer vloer ging viral. Dat doet een premier niet! Ook de Fransen waren geschokt, maar weer om andere redenen. Tja, wat is normaal? Wat is de norm? Die norm ligt anders in Frankrijk, Eritrea, Syrië, Turkije, Argentinië of Nederland. Krijg inzicht in een theoretisch kader om culturele diversiteit te ontrafelen en verschillen te plaatsen.

Duur: 90 – 120 minuten

Kosten: € 75,- per uur

Workshop / training Reageren op discriminerende opmerkingen en vooroordelen
Wat is het verschil tussen discriminatie en vooroordelen? Pesten, groepsgedrag en discriminatie liggen soms dicht bij elkaar. ‘Anders zijn’ kan leiden tot pesten en uitsluiting. In deze training krijgen deelnemers praktische handvatten hoe te reageren op discriminerende opmerkingen.

Duur: 1,5 tot 3 uur

Kosten: € 75,- per uur

Een les in combinatie met een theatervoorstelling of een film werkt ook goed. Na de voorstelling of het bekijken van de film of documentaire is er altijd een nagesprek. Samenwerking is er met:

  • Theatergroep Live your story met de voorstelling Kleurles of Homonologen
  • Theatergroep Artiance met diverse voorstellingen over seksuele diversiteit
  • Regisseur en filmmaker Wahid Sanouji met de korte film De Beslissing
  • ControleAltDelete met de documentaire Verdacht, over etnisch profileren

Vredesweekthema 2024: Vrede Nu!

Vredesweekthema 2024: Vrede Nu! Dit jaar is het Vredesweekthema ‘Vrede Nu!’ In een tijd waar de berichten over oorlog in het buitenland weer bovenaan de nieuwspagina’s staan en ook in Nederland de onvrede en onverdraagzaamheid

Lees verder »

Naamswijziging per 1 januari 2024

Art1.NHN wordt Discriminatie.nl! Per 1 januari 2024 gaat Art.1 Noord Holland Noord verder onder de naam Discriminatie.nl Noord Holland Noord. Vanuit ons vertrouwde kantoor met een professioneel en betrokken team zetten wij ons in om

Lees verder »
Ga naar de inhoud