Fakkeltocht voor iedereen

Loop mee zaterdag 3 november!

Op zaterdag 3 november 2018 wordt in het centrum van Alkmaar voor de vierde keer een fakkeltocht gelopen. Dit keer onder de naam de ‘Alkmaarse Fakkeltocht voor Iedereen’. De tocht start om 18.00 uur op het Canadaplein met een spectaculaire vuuract. Vanaf 17.00 uur is er in bibliotheek Kennemerwaard een “opwarmprogramma” met muziek en sprekers. Na afloop worden er in diezelfde bibliotheek hapjes uitgedeeld.

Fakkeltocht-28 klein

Voor Iedereen

Vanaf dit jaar heet de tocht de ‘Alkmaarse Fakkeltocht voor Iedereen’, om te benadrukken dat een inclusieve stad iets is waaraan we allemaal moeten en kunnen bijdragen. We willen een gemeente waarin iedereen zich verantwoordelijk voelt voor zichzelf en de ander. Een gemeente waar ruimte is om jezelf te zijn. Waar we actief op zoek gaan naar de verbinding met anderen. De fakkeltocht is een eerste stap in het leggen van die verbinding met anderen. Meelopen is gratis. Er worden lichtstaven verkocht en er is een collecte voor de organisatie.

Verschillende maatschappelijke organisaties, buurtcentra en politieke partijen hebben hun steun al toegezegd aan de tocht die georganiseerd wordt door bureau discriminatiezaken Art.1 Noord-Holland Noord. Onder meer Alkmaar Pride, Alkmaar Stad van Compassie, Amnesty Alkmaar, ChristeUnie, COC Noord-Holland Noord, D66 Alkmaar, FNV Vrouw, GroenLinks Alkmaar, Lokaal FNV Alkmaar, MEE & de Wering, Pvda Alkmaar, Partij voor de Dieren Alkmaar en verschillende buurtcentra staan achter de tocht.

Wil je meer doen en verder sparren over het leggen van verbindingen in Alkmaar? Neem dan contact op met organisator Luc Hofmans of initiatiefneemster voor de Fakkeltocht Mireille Sampimon.

Programmapersfoto glowballz

Bibliotheek Kennemerwaard
17:00 – start programma met optreden Eilandspolderkoor
17:30 – welkom door initiatiefneemster Mireille Sampimon
17:40 – verschillende mensen ‘pitchen’ het thema ‘Alkmaar voor iedereen’
17:50 – startsein door wethouder diversiteit Paul Verbruggen

Canadaplein
18:00 – Led & Vuurshow van Glowballz
18:15 – start fakkeltocht met muzikale begeleiding door Nosso Groove

Bibliotheek Kennemerwaard
19:15 – optreden Eilandspolderkoor en hapjes van de in India geboren Alkmaarse Michèle van Balen

Fakkelverkoop

Omdat open vuur in combinatie met veel wind gevaarlijk kan zijn, lopen we met lichtstaven. Deze zijn voor € 2,- per stuk te verkrijgen in de Bibliotheek vanaf 17.00 uur. We vragen klassen, verenigingen, of andere grotere groepen, zich van te voren aan te melden zodat we op tijd genoeg lichtstaven kunnen bestellen: info@art1nhn.nl of 072 5154400.Kijk voor het laatste nieuws op onze facebookpagina.

 Dit is de route

Route