Alkmaarse Fakkeltocht is dit jaar ‘Fakkeltocht The Movie'

Op zaterdag 7 november ging Fakkeltocht The Movie in première! Dit is alweer de 6e Alkmaarse Fakkeltocht, ‘Alkmaar van en voor Iedereen’. Even leken alle plannen door de laatste coronamaatregelen in het water te vallen, maar we zijn blijven zoeken naar een alternatief. En dat is gelukt! 

Fakkeltocht ‘The Movie’!

De route die we normaal met onze fakkels lopen door de stad, werd dit jaar niet gelopen door ons, maar wél door onze ‘Razende Reporter’, Reineke Jonker. Onderweg bevraagde zij allerlei Alkmaarders over verbinding, met vragen als ‘met wie voel jij je verbonden? Op die manier is er een collage ontstaan van inwoners van de gemeente Alkmaar, de mensen die we anders misschien wel tijdens de tocht had ontmoet.

Traditiegetrouw opende de Wethouder Diversiteit, Paul Verbruggen, ook deze editie van de Fakkeltocht. De Alkmaarse muzikanten van Orchestre Partout, die al voor de oor­spron­kelijk geplande bijeenkomst waren gepland, treden nu op in The Movie.

Initiatiefneemster Mireille Sampimon is blij dat het is gelukt om een Coronaproof versie op poten te zetten. “Niets doen was eigenlijk geen optie. De fakkeltocht ervaar ik elk jaar als een warm bad waar we echt met elkaar stil staan bij onze verbondenheid met elkaar. Het blijft altijd de uitdaging om ook als het moeilijk wordt, naar elkaar te blijven luisteren en moeite te blijven doen om met elkaar in contact te komen. Ik vind het fijn dat we op 7 november nu toch een moment van verbinding kunnen creëren.

Première op 7 november

Fakkeltocht The Movie ging in première op zaterdag 7 novem­ber om 17.00 uur. Een uur later was de film al 122 keer gekeken! We hebben dus écht samen gekeken. Dat voelt goed.

Vier dagen later stond te teller al op 368 views. And counting.. Bedankt voor het kijken! En volgend jaar hopen we jullie weer ‘gewoon’ te ontmoeten. Graag tot dan! 

Met dank aan

Met dank aan de gemeente Alkmaar, aan de flexibiliteit en de creativiteit van Ervin en Tamara van creatieve broedplaats HAL25 én mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Victoriefonds!
Ga naar de inhoud