Doe ook mee met Keti Koti!

Wie nodig jij uit?

Ook dit jaar kun je weer meedoen met de Keti Koti. Op 1 juli 2022 is het 159 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. Met Keti Koti wordt het slavernijverleden herdacht, en wordt de afschaffing gevierd.

Onze missie is dat Keti Koti over tien jaar door Heel Noord-Holland Noord wordt herdacht en gevierd! In Hoorn en Alkmaar zijn we op de goede weg. 

Wil je in jouw gemeente volgend jaar ook Keti Koti vieren? Neem contact met ons op!

In Alkmaar en Hoorn organiseren we Keti Koti bijeenkomsten. Dit doen we samen Wijkcentrume Mare Nostrum in Alkmaar en Stichting Netwerk in wijkcentrum de Cogge in Hoorn. Iedereen is overal welkom! Kijk op de flyers voor meer informatie

Daarnaast kun je zelf in dialoog gaan met een Keti Koti Dialoogtas. Een tas voor twee personen, met rituelen, eten en denkvragen, waarmee je persoonlijke ervaringen uitwisselt, en stil staat bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse Slavernijverleden en de erfenis van onze geschiedenis. Dit is hoe het werkt:

1) Nodig iemand uit! ‘Zwart’ nodigt ‘Wit’ uit en ‘Wit’ nodigt ‘Zwart’ uit. Ben jij nieuwsgierig naar een ander? Weet jij iemand met wie je over dit onderwerp in gesprek zou willen gaan? Misschien een buurtgenoot, of een collega, een vriend of vriendin? Misschien wel iemand die je elke dag in de bus tegenkomt. #Durf te vragen!

2) Bestel een Keti Koti Dialoogtas: Hoe doe je dat, Keti Koti? En hoe gaan we met elkaar in gesprek? De Dialoogtas helpt alle deelnemers hierbij! In de tas vind je bijvoorbeeld:

  • Ingrediënten voor de Keti Koti rituelen
  • Waaronder heerlijk eten voor twee
  • Handleidingen met uitleg en instructies
  • Uitleg en handleiding over de dialoog, met het thema, de werkwijze en de dialoogvragen

 

3) Ontmoet elkaar op 1 juli, bijvoorbeeld thuis, maar in elk geval op een plek waar je ook de livestream kunt volgen, die van 18.30 tot 20.30 wordt uitgezonden vanuit het Amsterdam Museum. Deze livestream begeleidt en ondersteunt de bijeenkomsten thuis.

4) Leer elkaar beter kennen: We hopen dat jullie een prachtige ervaring hebben waarbij je (nog) meer wederzijds inzicht en begrip krijgt, en inzoomt op ieders omgang met de erfenis van onze gedeelde geschiedenis. Én dat jullie lekker eten krijgen.

Ja? Ga je het doen? Wij hopen het! 😊

KOM JE OOK AAN TAFEL? 

 

Aanschuiven bij een dialoogtafel

Stichting Keti Koti Dialoogtafel organiseert dit jaar van 17 juni t/m 3 juli 2022 verschillende dialoogtafels waarbij je mag aanschuiven. Daarvan vind je hier een overzicht

Wat is Keti Koti?

Keti Koti is het herdenken van de slavernij en vieren van de afschaffing van de slavernij. Letterlijk betekent Keti Koti: het verbreken van de ketenen. Op 1 juli 1863 werd officieel de slavernij afgeschaft in de Nederlandse koloniën Suriname en de Antillen.

Ga naar de inhoud