DE WEEK TEGEN RACISME 2021

Samen met veel andere Antidiscriminatiebureaus door het hele land organiseren wij rondom 21 maart, de Internationale Dag Tegen Racisme, de Week Tegen Racisme. Een week waarin er elke dag meerdere online lezingen worden gegeven rondom het thema Racisme.

Wij zijn heel blij dat het gelukt is een lezing te organiseren met kinderboeken illustrator Mylo Freeman! Hieronder kun je daar meer over lezen. Een overzicht van álle lezingen vind je hier.

LEZING 17 MAART: Kinderboekenillustrator Mylo Freeman over invloed van rolmodellen bij peuters en kleuters 

Praktische info:

Hoe laat: 15.00-16.00 uur

Waar: online via webinargeek

Toegang: gratis, maar meld je even aan via deze link.

Georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard

Meer over Mylo Freeman, haar achtergrond, haar drijfveren

Jahkini, een meisje met een donkere huidskleur, kreeg de rol van prinses toebedeeld in een schooltoneelstuk. Zij mocht de prinses zijn. Maar Jahkini weigerde. ‘Er bestaan toch helemaal geen zwarte prinsesjes?’ Toen Mylo dit hoorde was het idee voor prinses Arabella geboren: een prentenboek met een prinsesje van kleur. Prinses Arabella, inmiddels een reeks van 12 prentenboeken, is al jaren een hit. Beeld, misschien nog wel meer dan het verhaal, bepaalt wat je als ‘normaal’ ziet. Wat is mogelijk en onmogelijk. Wat mooi, wat lelijk. Wie bepaalt, wie volgt.

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. Ze is illustrator en maakt al jaren diverse kleurrijke prentenboeken. Haar eerste prentenboek Potje! ontving de Kiekenboekprijs. In 2020 schreef en tekende ze het prentenboekgeschenk voor de Kinderboekenweek Tweeling. Freeman is tevens oprichter van Stichting3, een stichting die boekenfestivals met diversiteit organiseert in kansarme buurten.

Ga naar de inhoud