Womanlink Festival 2022

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag Festival – Powered by WomanLink op zondag 6 maart 2022

8 maart is het Internationale Vrouwendag, dit jaar is het thema ‘M/V Solidariteit – De kracht van verandering’. Het is tijd dat mannen, vrouwen en iedereen die zich daarbuiten of daar tussenin identificeert zich gaat inzetten voor betere gender emancipatie. Alleen samen kunnen we voor verandering zorgen. 

Daarom heeft regionaal vrouwen platform WomanLink de krachten gebundeld met meerdere (vrouwen)organisaties om samen een gratis festival te organiseren op 6 maart in Podium Victorie in Alkmaar.

Gregory Chong (23) zal het festival hosten en onze burgemeester Anja Schouten is aanwezig om het festival om 13:00 uur officieel te openen.

Van 13:00 tot 17:00 kunnen deelnemers over de markt lopen, luisteren naar de verhalen van inspirerende sprekers of deelnemen aan verschillende gratis workshops. De workshops zijn zeer divers en toegankelijk van jong tot oud. Denk hierbij aan een workshop van Amnesty over het aangaan van dialogen over lastige onderwerpen, het vergroten van je Werkgeluk bij Myrna, meer leren over genderdiversiteit en seksualiteit tijdens een workshop van Safespace Alkmaar maar ook aan toneelles voor kinderen.

Ook is er op de markt een grote mate van diversiteit aanwezig: krijg informatie over vrouwelijk ondernemerschap bij de stands van Zij Onderneemt en Vrouw in Bedrijf, teken de petities van Amnesty,  laat een portretfoto maken door River, leer wat media platform Shuffle, wijkcentra en Jongerenplatform regio Alkmaar voor onze stad betekenen, kunst kijken en maken,  doe een dansje bij de stand van CultuurKartel en laat je haar bijwerken door Linda van Hairymerrie.

In totaal zijn er zo’n 10 verschillende workshops waar je gratis aan deel kunt nemen. Meld je snel aan voor de workshops via de socials van WomanLink want vol=vol!

Ga voor alle informatie naar:

 Onze eigen Asli geeft ook een workshop. Dit doen wij dit jaar in het kader van het project Alkmaar Ontmoet.

WORKSHOPS – ‘Micro agressies’ en ‘Coping Mechanismes’
Mijn naam is Asli Cubukcu Meiland en ik ben de voorlichter / trainer van Art.1 NHN. Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN Voor vrouwendag zondag 6 maart hebben wij 2 nieuwe workshops mogen ontwikkelen!
Workshop 1 gaat over MICRO AGRESSIES – Wat is dit eigenlijk? Welke vormen kennen we? Wanneer gebeurt en hoe gebeurt het? En wat kan jij eraan doen? Hoe zorg je ervoor dat je vanuit kracht omgaat met micro – agressie? De workshop is gevuld met vele voorbeelden, filmpjes en onderzoeken. Daarnaast zal het vooral een gesprek zijn met elkaar waarin we van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen ondersteunen en inspireren!
De workshop ‘Micro agressies’ is er 1 workshopronde.
(ronde 1: 14:15- 15.00 uur) er is plek voor 10 deelnemers.
Workshop ronde 2 gaat over COPING MECHANISMES – Wat is dat nou precies en waarom doen we het? En wie doet het? Welke vormen van coping bestaan er? Is het gezond of ongezond? We zullen een aantal coping mechanismes bespreken aan de hand van voorbeelden, filmpjes en verhalen. Ook in deze workshop is het gesprek met elkaar zo ontzettend belangrijk. Sharing = caring. We eindigen met een buitengewone simpele oefening om te ontdekken wat je coping mechanisme is en hoe je het verder kan verbinden in je dagelijks leven!
De workshop ‘Coping mechanismes’ is er 1 workshopronde.
(Ronde 2: 15:45 – 16:30 uur), er is plek voor 10 deelnemers.
Ga naar de inhoud