Alkmaar Ontmoet

De gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat er een plek is voor iedereen. Ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, leeftijd, handicap of seksuele voorkeur. 

Daarom zijn zij 13 september van start gegaan met de campagne ‘Discriminatie en racisme doet iets met mensen. Doe er iets aan‘. 

Ontmoetingen

Een belangrijk deel van deze campagne wordt ingevuld met ontmoetingen. Elkaars beleving en standpunten leren kennen en begrijpen (ook als je het er niet mee eens bent) is van groot belang als je in respect met elkaar in een gemeente wilt leven, van groot belang voor een inclusieve samenleving.

Om deze verbinding tot stand te brengen, nodigen we inwoners uit voor dialooggesprekken. De gemeente Alkmaar organiseert deze gesprekken samen met  Bibliotheek Kennemerwaard én met ons.

Voor de gesprekken maken we gebruik van de Jump Movement-methode. Dit is een eenvoudige en laagdrempelige gespreksmethode die mensen in beweging brengt. We creëren een veilige ruimte waar iedereen zich gelijkwaardig voelt en de tijd krijgt om te vertellen en vragen te beantwoorden.

Alkmaar Ontmoet

Alkmaar Ontmoet De gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat er een plek is voor iedereen. Ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid,

Lees verder »

CORONAMAATREGELEN: We houden altijd rekening met de geldende Coronamaatregelen

Dat betekent op dit  moment:

  • dat we niet na 17.00 uur samen komen. 
  • Dat we 1,5 meter afstand houden
  • Dat we mondkapjes dragen als we ons door de ruimte bewegen. Als we aan aan tafel zitten mogen de mondkapjes af
  • En natuurlijk: bij klachten thuisblijven

ONLINE Leeskring Alkmaar Ontmoet

Naast de dialoogtafels gaat er ook een leeskring van start. 

Klik hier voor meer informatie over en om je op te geven voor de boekenclub

Skip to content